Kedves Érdeklődő!

Örömmel tölt el, hogy soraimat olvassa. Néhány gondolatot kívánok megosztani Önnel elsősorban arról, mik azok az elvek, melyek mellett haladva fedeztetek, kis pumijaink születnek, majd a szocializáció magas útján elindítva őket a kis pumi kölykök a gazdikhoz kerülnek.


TENYÉSZTÉSI ELVEK
  1. Egészség
  2. Stabil idegrendszer
  3. Magasrendű intelligencia
  4. Tetszetős megjelenés

Ez a mindennapokban a következőt jelenti:
Szukáim kiváló vérvonalú, nagy tapasztalattal és szakmai tudással bíró tenyésztők  munkáját dicsérik.
Pumijaim természetesen minden szükséges egészségügyi szűréssel rendelkeztek.
Tenyészszemlén kitűnő eredménnyel teljesítettek.
Mindegyik szukám kölyökként került hozzám, így lehetőségem volt arra, hogy hatalmas energiákkal mutassam meg nekik a világot- ez az a bizonyos sokat emlegetett „szocializáció„.
Óvom az egészségüket sok mozgással és minőségi élelemmel, ami nem a tápot jelenti. Az  „amit eszel azzá leszel”  elv a kutyák világában is megállja a helyét.
A kan kiválasztásánál nem veszem figyelembe a kiállítási eredményeket, mely döntően a küllem bírálata, mely lehet  fegyelem és jól alkalmazott kozmetikai technika eredménye is, annál inkább az összbenyomás ami megfog: egészséges, jó képességű, kellemes megjelenésű pumi legyen, mely összhangban áll az épp anyaságra váró szukámmal.

A KÖLYKÖK NEVELÉSE kilenc hetes korukig

Irányelvem, mely etológusok által bizonyított tény:  amit a kölyök kutya az  élete első 21 hetében megtapasztal (kellemes és kellemetlen élmények), arra fogja felépíteni az egész életét, azaz az lesz az alapja a viselkedése eszköztárának. Ez a folyamat a fogantatás pillanatától kezdődik, ezért a vemhes kutya még több figyelmet, gondoskodást, babusgatást kap és alaposan átgondolt étrendet. Ha az anya nyugodt, kiegyensúlyozott, boldog, akkor a kölykök is ebben az érzésben gyarapodnak.
Kutyáink közöttünk élnek, velünk élnek, kinti-benti kutyák. Nálunk nincsenek ketrecek, kennelek, garázs, kazánház stb. kutyatartás, alomnevelés céljára. Ők a mi társaink. A szuka benti környezetben hozza világra a kicsinyeit és neveli addig, míg a picik  meg nem tanulják a kutyaajtó használatát és irány a külvilág felfedezése! Ekkor már  a többi szuka pótmamáskodik, nagy lelkesedéssel segítenek az anyának.  Arra törekszünk, hogy a kölykök kiemelkedően magas tapasztalattal és tudással kerüljenek a gazdikhoz, legyen tapasztalatuk ahhoz, mit jelent az emberrel nagy bizalomban együtt élni.

Célom a fajta értékeinek megőrzése mellett boldog pumikat boldog gazdikhoz juttatni, mert a kutya kapocs Ég és  Föld között.

dr. Konkoly Rita
orvos-természetgyógyász
kinológus szakmérnök

Share this Page